Kešu 320
Popis
Kešu ořechy jsou zdrojem bílkovin a vlákniny. Bílkoviny přispívají k růstu a udržení svalové hmoty a normálnímu stavu kostí. Kešu ořechy také obsahují velké množství karotenů, proto příznivě působí na oči, kůži, sliznice a proti nádorovým onemocněním. Jsou vhodné i při nemocích srdce, nervové soustavy a poruchách krvetvorby. Jejich vysoký obsah železa a vitaminu C posiluje imunitu i vitalitu organismu.
Používají se do pečiva a do ořechového koktejlu, vyrábí se z nich kešu máslo. Prodávají se obvykle solené a s oblibou se konzumují syrové, to znamená již částečně opražené, nebo pražené a osolené. Užívají se k ochucení sladkých i pikantních pokrmů.
Nutriční hodnoty na 100g: Energetická hodnota: 2403 KJ, 578 kcal, bílkoviny 15,3 g, sacharidy 32,6 g- z toho cukry 6 g, tuky 42,2 g(- z toho nasycené mastné kyseliny 8,5 g), sůl: 0,035 g
Způsob skladování: Skladujte při teplotách do 20°C a chraňte před přímým slunečním zářením.
Výrobek obsahuje alergen: kešu ořechy a může obsahovat stopy arašídů a jiných ořechu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.