Vlašské ořechy loupané
Popis
Vlašské ořechy jsou plodem ořešáku královského, přirozeně se vyskytujícího po celé České republice, ale i zbytku světa. Strom je oblíben zejména pro své plody – vlašské ořechy, ale i dřevo a stínivé vlastnosti.
Vlašské ořechy přispívají k lepší pružnosti krevních cév. Příznivého účinku se dosáhne při konzumaci 30 g vlašských ořechů denně. Ořechy mají vysoký obsah vlákniny.Vlašské ořechy obsahují fosfor, který přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, normální funkci buněčných membrán. Fosfor je nápomocný při normalizaci stavu kostí a zubů.
Vlašské ořechy se používají nezralé i zralé, sušené nebo opražené. Mladé zelené ořechy se nakládají do octa, nebo do alkoholu, zralé ořechy se konzumují přímo nebo se strouhají a melou do nádivek, cukroví, pečiva, salátů a do vegetariánských pokrmů.
Nutriční hodnoty na 100g :Energie : 2738,2 kJ/654 kcal, bílkoviny 15,23g, sacharidy 13,71g -z toho cukry 2,61g, tuky 65,21 g
(-z toho nasycené mastné kyseliny 6,13g ), vláknina 6,7g, Sůl 0g, sodík 2mg, hořčík 158mg, vápník 98mg
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.